Aigua, amanides i sucs, la millor manera per a hidratar-se aquest estiu

Les altes temperatures que caracteritzen l’estiu tenen com a conseqüència una pèrdua considerable d’aigua en el nostre organisme. El líquid del nostre cos es perd a través de la sudoració, exhalant aire i eliminant residus; líquid que cal reposar a través de l’aigua, la fruita i les verdures.

Els experts recomanen ingerir entre 2 i 2 litres i mig d’aigua al dia en condicions normals. Si es practica esport, aquesta quantitat ha d’incrementar-se per la pèrdua, i complementar-se amb begudes isotòniques per a compensar la falta d’electròlits.

Què passa si no prenem suficient aigua?

Beure aigua de manera insuficient, o no prendre aliments rics en aigua, pot acabar en deshidratació. Aquests són alguns dels símptomes més comuns: cansament, feblesa, mal de cap, marejos, vòmits, augment de la freqüència cardíaca i respiratòria, pèrdua de consciència….

Per a evitar els temuts “cops de calor”, evitarem estar exposats al sol i fer esport durant les hores centrals del dia, i ens hidratarem quan el nostre cos el reclami.

Riscos de la sobrehidratació

Tan perillós és deshidratar-se com “sobrehidratar-se”. Segons els experts, no és aconsellable “sobrehidratar-se”, ja que pot ocasionar alguns problemes de salut com a enrampades, marejos, vòmits, somnolència, fatiga o fins i tot augment de la pressió intracranial. Aquests símptomes es deuen al desajustament hidroelèctric. De manera que a l’estiu ens hidratarem amb més freqüència, però sense excessos.

Maneres d’hidratar-se complementàries a l’aigua

És important saber que, del total de líquid que el cos necessita diàriament, el 75% l’obté només de l’aigua, i el 25% restant dels aliments que ingereix. De fet, hi ha fruites i verdures que són entre un 85% i un 95% aigua. La major font d’hidratació del nostre cos arribarà de la ingesta d’aigua, però hi ha moltes altres maneres de complementar la presa de líquids.

Aquestes són algunes d’elles…

  • Amanides. No hi ha res mes complet per a consumir a l’estiu que una bona amanida. Són hidratants, nutritives, fresques, depuratives, saludables i estan riquíssimes. Posseeixen molta aigua i vitamines necessàries per al bon comportament del nostre organisme. L’ideal per a elaborar una bona amanida és que contingui el major nombre de colors. Verdures i hortalisses de fulla verda, fruites o verdures vermelles i taronges, fruits morats, secs, una mica de pollastre o fruits de la mar… Pots prendre-les diàriament, això sí, cada dia una diferent!
  • Fruita. Indispensables en la nostra dieta diària, hidraten, són font de vitamines, minerals i nutrients. Algunes són gairebé un 90% aigua, unes altres tenen altres propietats… però totes són beneficioses per a l’organisme.
  • Sucs. Una font natural d’hidratació que aporta també vitamines, nutrients essencials i energia, a través dels sucres naturals. El que té de bo els sucs és que pots combinar el millor de cada fruita i fer-te el teu propi còctel.
  • Tes o infusions sense sucre. Ajuden a hidratar-se ja que són un 95% aigua. A més, afavoreixen la digestió i la relaxació del cos.
  • Begudes isotòniques. Afavoreixen la hidratació i aporten els nutrients perduts després de la sudoració, ja que són una font d’electròlits i sals minerals essencial després d’un entrenament.
  • Sopes fredes. El gaspatxo i el salmorejo són els reis de l’estiu. Hidraten, aporten vitamines, minerals, alimenten… ho tenen tot! També es pot optar per un brou de verdures en fred amb api, ceba, gingebre….
  • Aigües saboritzades. Una manera d’hidratar-se per a aquelles persones a les quals els costa més beure aigua.

La hidratació a l’estiu és fonamental per al bon funcionament del nostre cos. Beure aigua i prendre aliments rics en líquid, serà clau perquè els dies de canícula el nostre organisme no sofreixi els embats de la calor.

A Superestalvi pots trobar tot el necessari per a hidratar-te. Des d’amanides i sucs, passant per gaspatxos, aigües saboritzades i brous.

Aquest estiu, hidrata’t!

Inscriu-te a la nostra Newsleter

Seràs el primer a estar informat de totes les nostres promocions.

Inscriure'm a la newsletter
Inscríbete a nuestra Newsletter

Serás el primero en estar informado de todas nuestras promociones.

Inscribirme a la newsletter