Superestalvi

Organitza la teva cistella de la compra a Superestalvi de manera eficient i econòmica

Fer una cistella de la compra econòmica i equilibrada, a nivell nutricional, no és fàcil. És una tasca que requereix de molta meditació i planificació. Portar una llista feta des de casa serà primordial per a fer la compra el més eficient i saludable possible. Però, com podem fer una cistella de la compra sana, nutritiva i econòmica?

El millor és escoltar els experts i els seus estudis. Ningú millor que ells per a assessorar-nos, ja que han estudiat aquest escenari que ens porta de cap des de fa alguns anys. Abans d’organitzar la nostra compra ideal és important prendre nota d’alguns consells…

Consells abans de fer la compra

  1. Preparar una llista amb antelació ens evitarà adquirir productes duplicats o innecessaris, calcular millor les quantitats i les combinacions de cada menú.
  2. Aprofita les ofertes del supermercat i emmagatzema producte no perible. En un moment d’inflació com el que vivim, aprofitar preus baixos és essencial. Pot ser que aquest article no torni a baixar. Si està en oferta, no escatimis i agafa diverses unitats. Mesos després ho agrairàs; és un estalvi considerable a mitjà i llarg termini.
  3. Fixa un pressupost per a la teva despesa setmanal. Això no significa comprar menys, sinó comprar de manera més eficient.
  4. Opta per producte de temporada i de proximitat. Estan en el seu moment òptim de consum. Res t’aportarà més nutrients i sabor.
  5. Tria el teu supermercat de barri. A vegades, poden ser algun cèntim més car que en grans cadenes que es troben en l’extraradi o als afores. Però el simple desplaçament amb cotxe fins a aquest supermercat, la cerca de pàrquing i el temps invertit, ja fa que sigui més car. Per estalviar uns cèntims al final t’has gastat molts euros, has incrementat el teu nivell d’estrès i has perdut temps.

Què ha de tenir una cistella de la compra ideal?

Equilibri. Aquesta és la clau. Una mica de tot el que necessita el nostre organisme, fins i tot algun capritx. Les fruites i verdures no poden faltar en aquesta llista. Són indispensables per al bon funcionament del nostre cos.

Les patates, l’arròs i els cereals també han d’estar en la nostra cistella.

Els llegums secs són fàcils d’emmagatzemar i cuinar, a més de nutritives i barates.

Ous, llet i oli verge extra, que, encara que no és un producte econòmic, si és esencial: més saludable i recomanable que altres olis.

Pa, iogurts i formatge, així com carn, peix, gall dindi i pollastre.

I els productes congelats? Sí, encara que sembli un contrasentit, a vegades conserven tots els seus nutrients. Són una opció econòmica, generen menys desaprofitament i en estar emmagatzemats en el congelador s’utilitzen segons es necessiten, sense que caduquin ràpid com els productes frescos.

Finalment, una mica de dolç mai ve malament per a la nostra salut mental. La xocolata estimula la serotonina i millora el nostre humor, dona sensació de benestar i buida la ment. Combat l’ansietat, encara que no l’obesitat. Per això, tot en la seva justa mesura pot ser beneficiós per al nostre organisme.

En resum, planificar la cistella de la compra des de casa, aprofitar les ofertes per a omplir el rebost i triar productes equilibrats variats (tant frescos com congelats), serà la clau perquè el nostre organisme i la nostra butxaca gaudeixin de bona salut.

Inscriu-te a la nostra Newsleter

Seràs el primer a estar informat de totes les nostres promocions.

Inscriure'm a la newsletter
Inscríbete a nuestra Newsletter

Serás el primero en estar informado de todas nuestras promociones.

Inscribirme a la newsletter