Esmorzars i berenars: idees i consells per a la tornada al col·le!

Fa només uns dies que els nens han tornat al col·le… i cal organitzar-se!

Setembre és temps de tornar a començar, canvis, despeses i retorn a les aules. Després de mesos de vacances per a nens i adolescents, toca tornar a la rutina, a l’ordre, a la dieta mediterrània i a l’exercici físic i mental. Hem de menjar millor, dormir vuit hores, fer esport, caminar més, agafar la bici i els patins, declarar-li la guerra a l’ascensor, afrontar nous reptes i fer una mica de vida casolana.

I, per descomptat, és hora de tornar a visitar els comerços del barri, omplir la nevera, el congelador i el rebost, saludar als veïns i tractar de respirar l’ambient de setembre amb optimisme.

A l’estiu, la nostra alimentació varia molt, tant en tipus d’aliments com en horaris. Deixem la rutina i tot es trastoca. Per això, l’inici de curs dels més petits és fonamental per al seu desenvolupament, estabilitat mental i equilibri físic. És el moment organitzar-se, i això implica fer un calendari de menjars sense oblidar els esmorzars i els berenars… els grans oblidats! No han de deixar-se a la improvisació dels cinc minuts abans de sortir de casa, sinó que cal incloure’ls en el “planning setmanal de menjars” perquè, en el seu conjunt, sigui el més equilibrat possible.

Com ha de ser l’esmorzar i el berenar dels més petits?

  • SALUDABLE: Amb tots els nutrients essencials, així com l’energia que necessiten. Una alimentació saludable ha de contenir: hidrats de carboni, proteïnes, lípids, vitamines, aigua i minerals.
  • NUTRITIVA: Entre els aliments més nutritius es troben els cereals, fruites, vegetals, llavors, llegums i greixos com pot ser l’oli o l’alvocat.
  • VARIADA: Perquè ha de contenir diferents aliments de cadascun dels grups: fruites, lactis, hortalisses, verdures, cereals, llegums, peixos, carns,…
  • NATURAL: Els aliments naturals són els presents en la naturalesa, productes als quals no se’ls ha afegit res, com un filet de carn o un peix recentment comprat en la peixateria, ous… és a dir, aliments no processats.

Idees d’esmorzars i berenars per a tonar al col·le

L’esmorzar és clau per al rendiment escolar dels nens. És la seva energia, els fa estar més actius en classe, concentrats i això influeix en els seus resultats acadèmics. Si estan cansats o s’avorreixen, no rendeixen. El berenar és essencial perquè puguin fer els deures i aguantar físicament les activitats extraescolars sense arribar famolencs al sopar. Com els esmorzars i berenars tradicionals ja els coneixeu, us donem algunes idees creatives que segur us sorprenen.

Esmorzars i berenars originals

  • Tupper compartimentat. Són perfectes per a combinar grups d’aliments. Podem jugar amb fruites, fruits del bosc, galetes i cereals fins i tot, incloure’ls una mica de verdura com un bròcoli i gall dindi i formatge en glaçons.
  • Ruquet sorpresa. A vegades cal amagar uns certs aliments perquè els nens els mengin. El ruquet de coca de blat és l’aliat perfecte. Podem emplenar-ho en la seva part central amb espinacs i recobrir-lo amb gall dindi i formatge. Segur que els encanta.
  • Sandvitx roll. A vegades només fa falta canviar la forma i ja tenim un esmorzar o berenar original. Podem fer-ho de qualsevol embotit afegir-li formatge o untar-ho amb alvocat.
  • Iogurt amb toppings: Els lactis són fonamentals el creixement. Un iogurt natural acompanyat de cereals, granola, musli, trossets de fruita variada o fruits vermells pot ser una bona opció.
  • Sushi vegetal: En lloc de peix cru, pots preparar sushi vegetal amb les verdures i hortalisses que més els agradin.

I tot això, acompanyat d’una ampolleta d’aigua, llet, suc o batut. L’ideal és anar variant aquestes tres últimes begudes. Segur que, amb aquests consells, ja no es deixen el menjar!

Mesures higièniques enfront de la COVID

És important recordar que perquè aquesta tornada al col·le sigui el més saludable possible, és obligatori l’ús de màscara en majors de sis anys, la higiene de les mans amb gel hidroalcohòlic i amb aigua i sabó, el manteniment de la distància de seguretat i evitar compartir menjar i beguda entre els companys del col·le.

Inscriu-te a la nostra Newsleter

Seràs el primer a estar informat de totes les nostres promocions.

Inscriure'm a la newsletter
Inscríbete a nuestra Newsletter

Serás el primero en estar informado de todas nuestras promociones.

Inscribirme a la newsletter