reducir-uso-plastico

Redueix els plàstics amb petits canvis

Cuidar del medi ambient està en boca de tots. Per sort, fa dècades que es treballa en el reciclatge, l’ecologia i el consum responsable. Per això, s’ha avançat molt en la conscienciació i sembla que moltes de les rutines en benefici del medi ambient ja les fem gairebé sense pensar. Però encara queda molt camí per recórrer: transmetre el que hem après sobre com cuidar el nostre planeta als més petits i continuar fent front al gran desafiament que suposa la protecció del planeta.

Són els petits canvis en les nostres rutines diàries els que donen majors resultats. A nosaltres no ens suposa un gran esforç i el planeta ho agraeix. Canvis que no costen diners, no contaminen, ni resten temps. No hi ha excuses!

A Superestalvi som conscients de l’impacte del plàstic al planeta i, per això, ja està disponible en el supermercat la nostra bossa de paper reciclat amb l’objectiu de minimitzar el consum de plàstic en el nostre dia a dia. Una bossa pensada per a donar-li moltes vides…

Tips diaris per a reduir l’ús de plàstics

Per a ajudar-te en el repte de reduir l’ús de plàstic, aquí et deixem alguns senzills consells.

  • Acudeix al supermercat amb la teva bossa de roba o de paper reciclat. L’objectiu és donar-li tants usos com puguis, treure-li el màxim profit i utilitzar-la per a altres fins: recollir medicaments de la farmàcia, comprar el diari, guardar les joguines dels teus fills quan baixen al parc o les petites compres a les botigues del barri. D’aquesta manera evites que, en cada comerç, et lliurin una bossa de plàstic. I quan es trenqui, al contenidor blau!, perquè segueixi el seu cicle habitual de reciclatge.
  • Ara que estem tots conscienciats sobre l’aprofitament dels aliments i sabem cuinar millor i amb més cap per a no rebutjar menjar, hem de fer un pas més i substituir els tuppers de plàstic pels de cristall transparent. Transparent, perquè et permet veure el que hi ha dins sense obrir-ho i és la millor manera de controlar el que tenim. Així com els tuppers de plàstic s’acaben deformant amb el temps i perden les seves propietats, el de cristall és higiènic, mai perd la seva forma i no contamina.
  • Substitueix els teus utensilis de cuina fabricats amb plàstic per uns de bambú, fusta o acer inoxidable. A més, es tracta de materials que ara en decoració són tendència. Propiciar aquest canvi és una manera d’anar a poc a poc eliminant el plàstic de les nostres llars. I si tens una celebració i no vols usar els gots de cristall, pots triar els de cartró o fins i tot algun got reutilitzable.
  • Recicla. No costa res, però el cost per al planeta és molt alt si no ho fem. Si no tens a casa un contenidor de basura divisible per al reciclatge, no et preocupis. Posa al costat del teu petit contenidor d’orgànic una bossa de cartró per a tirar el que va en el contenidor blau: caixes de cartró, envasos, periòdics i revistes, bosses de paper o el cartró del paper higiènic. I utilitza una bossa de plàstic que et quedi per casa per a introduir: tetrabriks, pots metàl·lics com el desodorant, aerosols, llaunes, pots de beguda, envasos d’aliments, ampolles, pots de cosmètica per al cos, el cabell o les dents… I no oblidis que els bricks de llet, encara que siguin de cartró, no van al blau sinó al groc.

Recorda…

“El millor residu és el que no es produeix”

“Reutilitzant bosses de cartró estalvies”

Inscriu-te a la nostra Newsleter

Seràs el primer a estar informat de totes les nostres promocions.

Inscriure'm a la newsletter
Inscríbete a nuestra Newsletter

Serás el primero en estar informado de todas nuestras promociones.

Inscribirme a la newsletter